Assalamualaikum ...

hye korang ! after i review blog blog kat malaysia ni kan . i da buat statistik *cewah* . mostly readers *especially gegurl* suke bace entry yang ade kaitan dgn love love *termasuk aku* . ececeh . lame da aku ta buat entry bkaitan dgn love love ni . bak meh nak buat entry .


aku selalu terpikir , laki ni mmg PENIPU or perempuan yg mmg suka DITIPU ? *come join me , we think & discuss about this issue* . jom kite lihat beberapa contoh .


MEROKOK 
oke . slalu isu ni common ar dlm hubungan . si gegurl selalunye ta suke si boboy yg merokok . so , si gegurl nak la si boboy ni benti merokok . seperti yang aku pnah tulis dalam entry NI . kalo korang mendesak kan gegurl , mmg sahla korg kene tipu balik . kalo korg ta suke ditipu , plis la be relevant sket . yg si boboy ni pon , kalo da takleh nak benti merokok just tell the truth la . ta payahla nak menipu . bak kate pepatah 'sepandai pandai tupai melompat, akhernye jatuh ke tanah juga' . da kantoi baru nak salahkan gegurl sbb asyik mendesak suh benti merokok . haih






AYAT AYAT MANIS 
haa , selalu nye si boboy ni kalo die nak start flirt die akan gune ayat ayat poyo manis . gegurl knape cpt sgt percaya ek ? korg kne bhati hati dgn ayat ayat poyo manis ni . kalo stakat baru seminggu dua knal , then da panggil sayang sayang bagai , korg kne pikir sedalam dalamnye die ni betul betul ke or nak main main . then kalo da pastikan boboy ni menipu or betul betul , barula korg ke next step . bukan maen bedal duk percaya 100% . kaji and selidik dulu baru la ta tertipu dgn ayat ayat poyo manis dorg tu . haha . yg si boboy ni , bule ta jgn nak flirt sane sini byk byk . kat org ni you panggil sayang . kat org tu you panggil hunny . oh my ! be serious in relationship larh . kalo betul betul suke bru la ngorat . kalo takat nak maen . lupekan jela .






KEEWANGAN
kadang kadang gegurl ni golongan boboy cop dorg ni suke sgt kat duet , yela , gegurl kan suke shopping . nak shopping kena ade duet ! baru best ! ape lagy , si boboy kenala menipu kate die kaye raye sbb nak pikat gegurl punye pasal la kan . dssbkan gegurl yg jenis materialistik ni la si boboy kene menipu . *ohh bule ke cm gitu ?


PENDIDIKAN
oke . sekarang golongan gegurl da btambah maju dalam segi pendidikan and pembelajaran ni . realiti la kan , org ckp gegurl da byk pandai da . sbb tu kdg kdg ade boboy yg rase rendah diri nak ngorat gegurl yg die mnat tp gegurl tu lagy tinggi pendidikannye . ohh ta perlu nak menipu la kan . rendah diri tu semua org ade . janji ko ade pelajaran juga and rajin bkerja insyaAllah bule lagy berjaya . ingatla , gegurl kalo blaja tinggi mane pon , dlm family boboy still kne jadi ketua keluarga . gegurl blaja tinggi mane pon kne masuk dapur juga .  


SIFAT SEMULAJADI
sifat semulajadi manusia weh . laki mmg penipu , gegurl mmg senang kne tipu . ops ! ta semua , mostly la kan . hyhy don't get it wrong babe . ni bukan nak tunding jari kat sape sape . tp mmg sifat manusia kan pernah menipu . ecececeh . yela perempuan pon ade yang menipu . takkanla korang ta penah menipu kan . mengaku jela . lalalala


err . ape ape pon korang bule komen . aku sudi mendengar pendapat korang . 


Wassalam


p/s: gegurl jgn mudah ditipu oke .

3 rame-rame beterbangan:

zulhilmi.tempoyak said...

dah mcm point nk bepidato la plak..haha

Nur Naimah Nashreen said...

@zulhilmi.tempoyak

ahahahaha :D

Anonymous said...

This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!