Assalamualaikum ...

harini tatawu ape nak jadi dgn saye . tulis sket save . buat entry lain , tulis sket save . huu . ade idea , tp takde mood . ta dapat nak jiwa . haha . oke , ptg td baru lepas main tembak tembak air dgn ayah , mak , abang & adek . haha . habes basah kuyup . actually tngah bersihkan laman td sambil main main dgn arnab arnab . skali ade makhluk pla main spray spray air . ape lagy , perang bermula la ! hee . oke lets move on to our main topic . yeyeh !

HERO saya ialah . jeng jeng jeng (sila rase suspen)
.
.
.
.
.
.
.
.
En . Abd. Hamid





of course la , dhari bapa yang mulia ni , suda semestinye saye nak juga crite pasal ayah saya . maklumla , saye kan anak BAPAK baik . oke daa sinonim da dgn panggilan tu . bukan saye ikot cra ayah saye ke ape , tp sbb ayah yg suke pggl cmtu . ahaha

oke , kalo korang tngok ayah aku ni , alalala cutenye . comey comey gtu . nampak muke awet muda lagy tu , ta cam umor die , kdg kdg org ingat saye ni isteri die (saye yang tua ke or ayah yg awek mude ? *kompius) . nampak ceria je . kdg kdg kawan slalu ckp 

"eh naimah , comey doe ayah ko" 
"eh, naimah , ayah ko nampa muda la" 
"eh , naimah ayah ko nampak kecik la" (errr, ko nak ckp ayah aku pendek ek)

ye , ayah saye mmg comey , ceria , sweet but sbnrnye die sgt tegas & garang , tp dgn family jela . korang tayah takot . huu , takot woo . "eh , naimah ayah ko garang? tipula . ta caye" ta caye suda . tp segarang garang die , die ta pnah naek tangan malah cubit pon ta penah kat kami adek bradek . tapi dsbbkan tegas die tu kami jadi takut . nak buat salah pon takut . bagusla sbb takdela kami adek bradek buat benda bukan bukan . alhamdulillah , tp die juz garang bile kitorg buat salah je . ta salah , buat ape nak garang kan . 

oke , antara adek bradek yg lain , mmg ya diakui sye yg paling rapat dgn ayah . sampai kdg kdg adek adek nak minta pape dgn ayah pon minta tolong saye yang cakap kan "akak, kalo ko cakapkan mesti dapat punye" ahaha . best kan , minta ape je mesti dpt , tp takdela sye gile sgt nak minta semua bende . pikir pikirla juga .

kdg kdg slalu gak g dating dating ngan ayah . i mean , g beli barang la kan coz ayah ni lagy suke dgr pndapat saye . ahaha . what the heaven ! tp bab shopping ngan ayah ni mmg pnat . ngalahkan org pompuan . puseng bape byk kali ntah . sbb sye ni bab shopping , ape yg sye suke trus grab je , byr , balik . ini dak , lenguh kaki duk memusing . 

oke , ayah mmg susa nak izinkan saya kua dgn laki . haha .  ups , bukan ngan laki je , ngan pompuan pon same je . die mesti knal dulu dgn org yg saye nak kua . kalo ta knal , ta bule . dulu ngat lagy tyme skula , membe membe ajak kua . nangesla kau air mate bdarah pon ttp ta bule kua . sampai membe membe pon da busan nak mngajaknye . haha . tp sekarang da longgar sket . sket jep . huu . (adek pon jarang juga dpt kua , sbb risau)


Situasi 1
"ayah, bule tak ema nak kua dgn kawan"
"kua dgn sape ? g mane ? "
"dgn si polan polan ni , kat kl "
"sape tu ? ayah ta knal pon . ta payahla"
"kawan sekelas . huu"

Situasi 2
"ayah , bule tak nak kua ngan si polan"
"ta bule"


Situasi 3
"ayah bule tak nak kua"
"laki ke pompuan ?"
"err, laki"
"ta bule"


tapi takpe , ade hikmah juga ayah ta bg kua , tp dulu ade rase tkongkong juga , tp sekarang rase selamat . hee .


bile makin berusia ni , ayah makin cepat betul merajuk dgn saye . cpt sgt tacing tacing nye . huu . saya nak buat ucapan sket . ehem ehem :
  • ayah , terima kasih sebab mendidik saya dgn baik . walaupon saya ni nakal tp ati saya ade baek juga .
  • ayah , terima kasih sebab memberi makan minum pakai semua dgn cukup . walaupon family kite tak sekaya mana , tapi ayah berusaha juga utk mencukupkan semua benda . susa senang kita sama sama .
  • ayah , terima kasih sbb btegas dgn saya , takot sket saye nak buat salah . kalo nak buat jahat pikir dua tiga kali jugakla . 
  • ayah , terima kasih sbb ta terlalu bagy klonggaran saye kua . sbb kdg kdg kua tu ta mberi ape ape faedah sgt pon . mhabehkan duet lagy ade .
  • ayah , terima kasih utk kaseh sayang yang ayah curahkan selama ni . ayah mmg terbaek la .
  • ayah , saya harap sangat kite satu keluarga akan bertemu semula di padang masyar apabila dbangkitkan nanti .
  • ayah ,terima kasih sebab selalu bagy ape yang saya nak . hee
  • ayah . you are the best . 
  • ayah , saya SAYANG ayah sgt sgt . wuu wuuu . sedey .
  • terima kaseh ayah . tlalu banyak pngorbanan ayah , ta terucap dgn kata kata . 
semoga Allah kuatkan iman saye dan jauhkan saya daripada menjadi anak yg derhaka dan tak mengenang budi . saya akan berusaha bsungguh sungguh utk mbahagiakan ayah dan mak saya . LOVE both of you . muah muah muah . 







hee , macam biase la , every tyme hari bapa , ayah mesti bawak kua celeb . juz makan same same la . ayah minta maaf eh , belum cukup duet lagy la nak blanje . next tyme k . hee . insyaAllah


Wassalam . 


p/s : ayah HERO hati saya . Selamat Hari Bapa . bersyukur saya ada AYAH .

4 rame-rame beterbangan:

boy VIP said...

best nya dapat sambut hari bapa 2gether....ismet x dapat smbut kat sabah...jaz wish dri jau jer...=(

Nur Naimah Nashreen said...

alowh , takpe takpe . hari hari , hari bapa . insyaAllah taun depan ade lagy k ..

amir aizat said...

ayah pkai spect hitam smart!hehe

Nur Naimah Nashreen said...

hehe . ayah say tq .. ^_^