Assalamualaikum ...

hye ladies & guys ! slalunye aku agak lembap sket dlm memikirkan cara nak bg intro yg nice nice or lebih snang ckp , cara nak mulakan mukadimah . oke , kali ni aku trus cte jela . hey ladies , nak bg nasihat sket . nasihat ni di atas pengalaman aku yg lampau wif my first ex . fuh . (awak  , sye cte juz nak share dgn mereka as peringatan , shud b oke kan)

ladies di luar sane , if korg gado or argue something with your bf , plis , plis  and plis dont say you want to break up with him . kalo stakat gado gado manje and bule settle and tak terlampau berat sgt masalah tu , plis elakkan dari ckp "saye nak putus!" it is just an action yg sgt tak matang oke . aku admit , dulu aku cmni , ala ala nak perhatian from my bf kan sbb die sgt bz , so , gado sket nak putus , gado sket nak putus . gado lagy nak putus . oke , sangatla tak matang , walaupon start bcinte bile da masuk U . umur tak mlambangkan yang you all da matang .

i've learn from my previous relationship that plis avoid from saying that "keramat" words . oke , die pon ade juga bg advice and skali dgn situasi yg mbuatkan i bpikir sejenak . he said "kalo awak asek minta putus , asal gado je putus , asal gado je putus , awk ngat sye ta sakit ke ? ngat tyme tu asek nak pujuk awak je ? bayangkan if dlm satu pkahwinan , husband and wife bgadoh , then takan asek nak minta cerai ?" see , it make sense kan ?

lagypon kan ladies , guys cepat boring taw , if korg asek minta putus je bile gado , then dorg akan jady busan and say bye bye la kat korg . busan taw asek nak main putus putus je . macam takde kije lain . ini bukan carenye if korg nak tarek phatian . lagypon kalo asek minta putus je , nampa sgt tatahan dgn hubungan tu , nampa sgt ta suke , ye tak ? it teach me a lot . in a relationship kne ade kmatangan . thanks to him . well even kitorg da break up , but we still be friend . i dont mind with what he did to me before , what i care is a relationship as a friend now .

oke , so ladies , kalo nak minta perhatian dri your kekasey pujaan hati , elakkan dari guna care ni . bcoz guys not really like this word . dorg snang je , if da sampai level tahap ta bule tahan da , mmg dorg akan lepaskan korg as requested . ape ade hal . sendiri nak , dari you all terseksa kan . so , in a relationship , be patient , think wisely , matang perlu ade and avoid acting yg remeh temeh . sekian .


p/s: but if guys pon buat benda yg sama mcm ni , korang twist je kan ayat tu , biasala manusia , lebeh kurg je kan , but mostly ladies la kot suke gune cri ni , laki kan cool jep . ^_^


Wassalam .

10 rame-rame beterbangan:

Syazwan said...

suka sangat-sangat entry ini!.
;)

Nur Naimah Nashreen said...

haha . suke kamu ye ..

Ecah Shafiee said...

haha, terbaikla naimah..aku rse cam da kne btg idung sndri jep ni..;p

Nur Naimah Nashreen said...

ohoo ecah , ko pon pnah buat benda yg sama ek . haha . samola kite ^^

boy VIP said...

nemah..."i nak putus"...putus tali pusat...=P

Nur Naimah Nashreen said...

haha . bye bye la ismet ! :p

amir aizat said...

terbaikk lah!!

Nur Naimah Nashreen said...

heee =)

nanaBanana said...

hehehehe~~
aku makan dalam a ngn entry kaw nie
mencik!!
heheheh

Nur Naimah Nashreen said...

haha . ni nana yg mane satu nehhh ..
ahaha ! alowh ni pengalaman aku je na .. chill k . =)