Assalamualaikum ...

Dihadapan orang yang kita cinta , hati kita akan berdegup kencang tapi dihadapan orang yang kita suka , hati kita akan gembira .

Jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita cinta , kita akan kaku , tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka , kita akan tersenyum .

Dihadapan orang yang kita cinta , lidah kelu utk berkata kata , tapi dihadapan orang yang kita suka , lidah bebas berkata apa sahaja .

Dihadapan orang yang kita cinta , kita menjadi malu tapi dihadapan orang yang kita suka kita akan menunjukkan imej yang sebenar .

Kita ta buleh merenung mata orang yang kita cinta (malu)  tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka .

Bila orang yang kita cinta menangis , kita akan turut menangis tapi bila orang yang kita suka menangis , kita akan turut buat dia gembira .

Dihadapan orang yang kita cinta , musim sentiasa berbunga bunga tapi dihadapan orang yang kita suka , musim cuma berangin sahaja .

Perasaan cinta mula dari mata . Jika kita cuba menutup mata , cinta akan berubah menjadi air mata .

Setiap orang akan mengalami ini dalam kehidupan masing masing . Cuba fikirkanlah bersama sama siapa yang anda cintai tetapi hakikatnya , cinta kepada Allah S.W.T. adalah lebih abadi dan hakiki .Wassalam .

0 rame-rame beterbangan: