Assalamualaikum ...

Hye korang !
Ramadhan ke-2 tahun ini telah mencatat sejarah buat pasangan bahagia arnab aku Encik Bibo & Cik Chichi (Nana & Nini - nama manja) kerana Cik Chichi selamat melahirkan 4 orang baby arnab . huu . nak kate cute , ermm ta bule nak ckp skrg la, sbb bulu pon takde lagy . Dah rope ape dah . haha . try ler korang tengok . ade yg ckp cm tikus . ade yg ckp cm ba** . hehe



Tlinge die berdarah



Cik Chichi memang da bunting tp tak tawu bile nak beranak nye . tp pg td abis die cabot bulu Encik Bibo . kwn aku ckp , kalo die cabut bulu , maknenye da nak beranak . Sah ! 

Ibunye macam tak reti nak jage anak . buat derk je .. Ksian pla aku tngok . siap dipijak pijak lagy tu . Ngeri aku tengoknye . Aku mule buat research . Last last aku pujuk chichi , aku ckp kat die "sekarang awak da jadi ibu , awak bg anak anak awak menyusu ye . ini anak awak" *sambil usap usap palenye . 

Bile die da cool sket , aku pon angkatla anak anak die , bg menyusu . naseb baek die tmakan oujuk . lame lame baru la die sayang kat anak anak die . nak jadi ibu pon kne mengajar . Hee , nnt da ada bulu , mesti mereka ni comel , sekarang aku ta dapat nak pastikan betina & jantan nye lagy . tali pusat pon berdarah lagy haa . tp dorang still ikot baka mak pak dorg . bercelak matenye . hehe . 1 ekor hitam 3 pink/puteh . 
Nanti da cute mute aku pamerkan kat sini lagy .

ni pic mak ayah depa .

Cik Chichi
Encik Bimbo

Wassalam .

p/s: aku ta lalu nak berbuke tadi teringat baby baby ni . huuu

12 rame-rame beterbangan:

fiqkbe said...

nk curik satu! plz....

Nur Naimah Nashreen said...

hehe , awak kalo nak curik tyme dorg da bebulu lar . tyme cenggini nak pegang pon rase takot . tp lembut taw .. hee =)

fiqkbe said...

serius ni boleh curik?

Liyana Aziz said...

erk, macam tikus dan sememangnya saya penggeli!!! grrrrr!

geli!!!

Nur Naimah Nashreen said...

fiq KBE , bule .. sbb nnt si ibu ni akan beranak lagi .. =)

tp kne gegeh la nak mbela .

Nur Naimah Nashreen said...

Liyana Aziz, jgn kate awak , mule mule sye pon geli , siap nak termuntah lagy tu , angkat pon pakai sudu je *kijam kan . hee tp lame lame oke . =)

~naddy~ said...

comell !!!

akk, nad dapat uitm shah alam. dah tnye membe tadi, dy kate daftar 6hb. lain dr date kat ctu. huhu tengs taw. =)

Nur Naimah Nashreen said...

hehe same same nad !

err comel ehh .. hee

H.J said...

mata pakai celak smula jadi eh?haha

Marina said...

tahniah...dapat 4 anak...hehe..

selamat berpuasa dan salam perkenalan dari Marina

www.marinafazli.blogspot.com

Nur Naimah Nashreen said...

H.J : yup yup , semulajadi baka pakai celak ..

Nur Naimah Nashreen said...

Marina : tq awak .. tp sekarang da tinggal 2 .. Salam Ramadhan ^_^