Assalamualaikum ...

Hye peminat peminat korean drama series ... korang mesti sudah tengok korean drama musical "Dream High" kan . if not , pegila tengok dulu , then bule continue tengok "Dream High 2" . yes yes yes . Season 2 yaww .



But for Dream High 2 ade sedikit kelainan . bukan sikit la , tp BANYAK , especially pelakon pelakon semua suda ditukarkan and jalan cerita yg berbeza . hanya yang kekal "JYP" . haha . mestila , senior senior Dream High Season 1 suda berjaya , and now junior junior pula nak berjaya . Lokasi still dekat Kirin High School , cuma Kirin High School suda tidak se-GAH seperti dalam Season 1 . Mampukah new students mengembalikan kemegahan Kirin High School ?

Korang kalau nak tengok Dream High 2 , korang jangan kenang kenang yg Season 1 , totally different . Permulaan cerita sudah ada byk konflik yang buat kamu ter-excited nak continue tengok penyelesaian konflik mereka . Ini drama musical , so turut diselitkan lagu lagu dan tarian K-Pop . So , bg penggemar music K-Pop , anda bule la menonton musical drama ni . Kalau buleh nak cerita byk lagi , tp nanti tak excited pla la korang nak tengok kalau semua dah tawu kann . Haha .

Antara pelakon pelakon yang membintangi Dream High 2 :

 
JIN WOON (2AM) - JIN YOO JIN
 KANG SO-RA - SIN HA SEONG 
JB (JYP ENTERTAINMENT) - JB
JI YEON (T-ARA) - RI-AN
PARK SEO JOON (KEY EAST ENT.) - SI WOO
HYO RIN (SISTAR) - NANA




Sekarang baru 2 episode sahaja yg baru subbed . korang bule follow cerita ni di link ni DREAM HIGH 2 . Selamat menonton .



Wassalam

3 rame-rame beterbangan:

sea_lavender said...

sye tak reti layan korea ~~ ngeee

Nur ADdiN said...

best ke Dream high ni? sy mmg xpnah tgk pom lg kedua2 ni.. but, sy mmg ske cter Korea.. :)

Muhammad Yunus said...

Anda tersenarai !

http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/03/assalamualalaikum.html